Nina Šardi, rojena leta 1985, je študirala umetnostno zgodovino na Karl-Franzens Univerzi v Gradcu v Avstriji, kjer je diplomirala leta 2013. Šardi je samoukinja v glasbeno – producentskem svetu in ustvarja izključno avtorsko glasbo. Deluje kot pevka, avtorica glasbe in tekstov, producentka in oblikovalka zvoka. Poleg petja velik del svojega ustvarjalnega dela usmerja v komponiranje in produkcijo. V svojo zvočno kreativnost umešča in dela z mediji videa, fotografije, slike in svetlobnih instalacij, kot tudi ustvarja avtorsko glasbo za kratke filme, gledališke in lutkovne predstave.

Za njeno delo je najbolj značilen in razpoznaven pevkin glas. Njen glas pogosto simbolizira in izraža močno eterično in ambientalno naravo. Bodisi v žanrih eksperimentalno elektronske lirične glasbe, kot v čutno mističnih in ambientalno eteričnih intuitivnih vokalih.

Glasbo Nine Šardi prežema sanjsko in kinematografsko vzdušje. Na pevkin glasbeni slog je vplival širok spekter različnih žanrov in stilov, ki segajo od eksperimentalne, trip hop in elektronske glasbe, pa vse do klasične, ambientalne, progresivne in filmske glasbe. Hedonistični ženski duh njene narave in ustvarjalnosti, se prepleta z melodijami klavirja, mehkimi sintezatorji in s prizemljenimi ritmi bobnov, nad katerimi v poeziji romantično-pesniške občutljivosti živi njen glas.

Trenutno deluje in ustvarja v regijah Štajerske in Pomurja.

Ustvarjalka zvoka in pesmi.

Maker of sound & songs.

Nina Šardi – Juneshelen